Potvrđena prva optužnica protiv predsjednika FBiH Živka Budimira

10.06.2013. 16:33:55

Pripadnici BiH Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su prilikom pretrage Budimirova ureda u zgradi Predsjedništva FBiH 26. travnja pronašli neprijavljeni pištolj "češka zbrojevka".

Sutkinja za prethodno saslušanje Općinskog suda u Sarajevu Rozita Šimić potvrdila je prvu optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira zbog nedozvoljenog državnja oružja, piše Dnevni Avaz. Budimir će se o krivnji izjasniti na saslušanju 1. srpnja. Pripadnici BiH Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su prilikom pretrage Budimirova ureda u zgradi Predsjedništva FBiH 26. travnja pronašli neprijavljeni pištolj "češka zbrojevka". List piše da je u pištolju bilo sedam metaka, a jedan od njih je bio u cijevi. Navodno je Budimir rekao istražiteljima da je pištolj dobio na poklon 1996. godine, ali da 17 godina nije izvadio dozvolu za njegovo držanje. Budimir ima još dva pištolja koja je registrirao 1998. godine. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.