Povijesni sastanak NATO-a: Ovo je zadnja šansa za dogovor s Rusijom?

04.09.2014. 10:24:22

Članice NATO-a trebaju dati jasnu potporu Ukrajini protiv "drske ruske agresije", rekao je američki predsjednik Barack Obama.

U četvrtak i petak u Cardiffu u Walesu sastat će se lideri 60-tak zemalja na velikom summitu NATO-a, piše BBC. S ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom uoči sastanka sastat će se lideri Europske unije i SAD-a. Glavna tema na sastancima u Caradiffu, pretpostavlja se, bit će situacija u Ukrajini te bi trebali i razgovarati o Islamskoj državi te Afganistanu. U srijedu je Porošenko izjavio kako je s Vladimirom Putinom razgovorao telefonski. Putin je u rekao da se Rusija nada mirnom rješenju sukoba u Ukrajini. Anders Fogh Rasmussen, glavni tajnik NATO-a u to nije tako uvjeren. ''Mislim da Rusija nije iskreno zainteresirana za prekid vatre i nastavlja destabilizaciju Ukrajine'', rekao je Rasmussen. Ovaj sastanak u Cardiffu smatra se jednim od važnijih u povijesti. Prije par dana tajnik NATO-a zaprijetio je da su njihove trupe kako bi Rusiji pokazali da misle ozbiljno spremne za premještanje na istočne granice europskih saveznica. O novim ekonomskim sankcijama Rusiji bi se također trebalo raspravljati na sastanku. Članice NATO-a trebaju dati jasnu potporu Ukrajini protiv "drske ruske agresije", rekao je američki predsjednik Barack Obama.

  • Autor: A. Pranjić/Dnevno.hr
  • Photo: screenshot, YOUTUBE
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.