Povjesničar o presudi: Postavlja se pitanje tko će odgovarati za rat u Hrvatskoj?

03.02.2015. 13:32:59

Međunarodni sud pravde objavio je presudu o uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid u ratu devedesetih godina. Povodom današnjeg izricanja presude za genocid na Međunarodnom sudu pravde gost specijalne emisije Presuda na Novoj TV je povjesničar dr. Ante Nazor iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Nazor smatra da je presuda potvrdila kako je cilj bio stvaranje etnički čiste srpske države. Smatra i da je bitno naglasiti kako je protutužba Srbije jednoglasno odbijena. Presuda je, kaže Nazor, potvrdila izjave ljudi da je prag za genocid visoko postavljen. 'Postavlja se pitanje nakon svega tko će odgovarati za rat u Hrvatskoj. Jer netko je došao u Hrvatsku i rekao ovo je Srbija i dobio pomoć iz Beograda. Postavlja se pitanje tko će Hrvatskoj nadoknaditi štetu za ubijanje, razaranje. To su stvari koje ostaju nepoznanica', rekao je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.