Požar u Smokvici se proširio, ali kuće nisu ugrožene

06.04.2020. 09:15:00

Požar koji je u nedjelju rano ujutro buknuo u Općini Smokvica na Korčuli tijekom dana se proširio zbog jakog vjetra i guste borove šume te do večeri nije stavljen pod nadzor, ali kuće nisu ugrožene, potvrdio je Hini u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Simović je naveo kako je pred šezdesetak vatrogasaca 'duga noć, ali i sutrašnji dan', ali i najavio dolazak pojačanja, javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Dubrovnika, Slanog, Putnikovića i Orebića te državne interventne postrojbe iz Dubrovnika.
 “Zahtjevan je požar, uz jak vjetar. Dok je vrijeme dozvoljavalo požar su gasila i dva kanadera, ali ne može se bez vatrogasaca na terenu. Uspjeli smo ga donekle zaokružiti, ali još je velika borba pred nama. Uz sve to, moramo paziti i na sve mjere zbog koronavirusa“, rekao je Simović.
 Požar na grubom terenu na predjelu Smolinja buknuo je u nedjelju oko 4.30, a požar gasi 60-ak vatrogasaca sa 20-ak vozila.

(Hina) xmarb ymć

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.