Poziv na 24. obljetnicu pogibije šest pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Erdutu

06.07.2015. 10:57:31

Članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara organiziraju obilježavanje 24. obljetnice pogibije šest pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Erdutu, u znak vječnog sjećanja na one koji su položili svoje živote 25. srpnja 1991. godine, čuvajući državnu granicu. Odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća održati će se u subotu 25. srpnja 2015. godine s početkom u 12,00 sati kod spomen ploče na mjestu pogibije hrvatskih branitelja (prostor odmarališta Vodovod- Osijek u Erdutu). Pod okriljem noći jedinice tzv. JNA 25.srpnja 1991.godine s teritorija Republike Srbije stavljajući se na taj način, otvoreno na stranu agresora ispalile su 124 minobacačke granate na bazu u Erdutu gdje su bili smješten pripadnici 1. gardijske brigade "Tigrovi" koji su iz Zagreba došli pomoći tamošnjem stanovništvu, nakon srpske blokade ceste kod Bijelog Brda. Tom prilikom poginula su šestorica pripadnika Tigrova, a 17 ih je ranjeno. Njihova žrtva pouka je budućim generacijama kako je za slobodu i neovisnost, bolju budućnost i slobodu izražavanja nacionalnog identiteta, netko bez razmišljanja o slavi i koristoljublju, plemenito za svoj narod i Domovinu bio spreman dati i dao svoj život. Imena istinskih heroja moraju ostati zapamćena i vječno uklesana u našim uspomenama: Mile Čulina, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Željko Pavić i Mirko Rožman. Oni su svoje živote dali za naše bolje sutra. Neka im je vječna hvala i slava. Pozivamo Vas da nazočite odavanju počasti njihovoj žrtvi za Domovinu. Molim potvrdu dolaska e-mailom gzorica@gmail.com . S poštovanjem, Zorica Gregurić, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.