Poznate li Sašu: Dva je mjeseca bio u Savskoj, kad je otjeran organizirao je protuprosvjed

22.02.2015. 10:56:11

SAŠA je Slavonac. Više od dva mjeseca proveo je s braniteljima u Savskoj. U studenom i prosincu viđao sam ga svakodnevno. Sa slušalicama na ušima motao se oko šatora, stalno s vrećicama u rukama. Katkad dobre volje, a katkad vidno neraspoložen. Govorio je da je glupo što branitelji ne primaju alkohol pa nema što popiti. Darovatelji koji su posjećivali branitelje u Savskoj često bi uz hranu, i pokoju donaciju, donijeli i piće. Samo u jednom danupred Božić, u Savsku je stiglo više od 70 litara vina. Sve je vraćeno darovateljima. Alkohol među prosvjednicima u nije dopušten. Nakon Božića Sašu više nisam viđao u Savskoj. Kažu da se naljutio na Ličane koji su dan ranije posjetili branitelje, donijeli ličke specijalitete među kojima je bila i pečena janjetina. Saša je zakasnio na janjetinu i zamjerio ženama što mu nisu ostavili. Domaćice u šatoru zezale su ga da je kao Slavonac navikao na odojak, pa na njega nisu računale. Premda je bio incidentan kažu da su mu nekoliko puta novčano pomagali i slali pakte pomoći za obitelj. Kad je njegovo ponašanje prešlo sve granice zamoljen je da ode. Napustio je društvo u Savskoj. Branitelji kažu da je oko 80 dana (?) spavao u šatoru, a danas se priključio militantnoj skupini Occupy Croatia i postao jedan od vođa kontra prosvjeda.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.