Pred očima unuke pijana petorica Srba silovali su majku i kći, a unuci isjekli međunožje: 'Moju majku su pekli i zaklali'

20.10.2013. 10:19:16

1_5261268c683b2

"Pred očima djevojčice, unuke, koja je imala nekih 13 godina pijana petorica Srba silovali su majku i kći, a unuci, pošto više pijani nisu imali snage, razbijenom pivskom bocom su isjekli međunožđe", iznosi dalje ova svjedokinja. U panici i strahu njen, sada pokojni, kolega i ona naletjeli su u taj podrum i silovanima pokušali organizirati prijevoz do bolnice. No, pokušaj su spriječili razjareni četnici koji su dolazili od bolnice pa su tako jedva izvukli živu glavu.

Povjesničar Josip Jurčević, novinarka Karolina Vidović Krišto te odvjetnik Zvonimir Hodak na novinarskoj presici iznosili su nove dokaze o ratnim zločinima s vukovarskog područja, a ovaj trojac u srpnju je podigao kaznenu prijavu protiv Vojislava Stanimirovića. Uoči novinske konferencije povjesničar Jurčević za naš portal kazao je kako su konferenciju sazvali da bi predočili dokle je stvar došla.

"Predočit ćemo komunikaciju s državnim institucijama kojima smo podnijeli prijavu i predočit ćemo nove dokumente. Smatramo da je obvezan naš javni pritisak da bi, ono što se zove pravna država, napokon profunkcioniralo. To ističemo neprekidno, a to se, nažalost, ne događa. S druge strane, vidite kontekst u kojem se to sve događa. Prije više mjeseci smo podnijeli prijavu, predali dokumente, međutim, stvar se nije pomakla s mrtve točke. Pogledajte što se sve događa u Vukovaru. To sve pridonosi nezadovoljstvu Vukovaraca", kazao je Jurčević.

Među materijalima koje su danas podijelili na konferenciji našlo se i jedno bolno svjedočanstvo vukovarske novinarke. "Vukovarka sam rođena u najljepšoj ulici mog grada, prema Adici. Živjela i radila cijelo vrijeme pa i za vrijeme okupacije i užasnih ratnih zločina", počinje svjedokinja svoju priču. Osim što je novinarka, ona je, kaže, svjedok teškog zločina silovanja dviju žena, majke i kćeri.

"Pred očima djevojčice, unuke, koja je imala nekih 13 godina pijana petorica Srba silovali su majku i kći, a unuci, pošto više pijani nisu imali snage, razbijenom pivskom bocom su isjekli međunožje", iznosi dalje ova svjedokinja. U panici i strahu njen, sada pokojni, kolega i ona naletjeli su u taj podrum i silovanima pokušali organizirati prijevoz do bolnice. No, pokušaj su spriječili razjareni četnici koji su dolazili od bolnice pa su tako jedva izvukli živu glavu.

"Teško mi je o tome i pisati, a pokušavam zdrav razum sačuvati, jer nakon pada Vukovara, moju majku, najbolju na svijetu, koja nikada ni mrava nije zgazila, pekli su i zaklali. Tri puta pokušavam pokrenuti istragu, saznati imena zločinaca, ali nije se pomaknulo s nule. Strah da se iz neke osvete ne dogodi mojoj djeci bilo što, pokušavam to sve potisnuti. Zaboraviti ne mogu i nikad neću, ali ponovno kod ovakvih događanja, kao ovih dana u Vukovaru, imam osjećaj da ću poludjeti. Ne znam jesam li uspjela što sam željela, a to je da skrenem pažnju na puno, puno zločina koji nisu poznati, koje mi s teškim ranama pokušavamo prebroditi.", zaključuje na koncu svoju tužnu priču ova žena.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.