Predavanje „Palijativna skrb u domu bolesnika“

02.10.2015. 15:35:21

[caption id="attachment_50290" align="aligncenter" width="450"]jukic Dr. Marko Jurić / Foto: Jakov Prkić / CROPIX[/caption] Povodom Svjetskog dana hospicija, 10. listopada, Hrvatska udruga Benedikt želi dati svoj doprinos obilježavanju tog dana s ciljem daljnjeg osvješćivanja javnosti o potrebi organizirane palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj. Član Hrvatske udruge Benedikt doc. dr. sc. Marko Jukić održat će predavanje pod naslovom „Palijativna skrb u domu bolesnika“. Predavanje će se održati u dvorani Gradske knjižnice „Marko Marulić“ u Splitu, Ulica slobode 2, 5. listopada 2015., ponedjeljak, s početkom u 18.30 sati. Budući da nemamo hospicije i odjele za palijativnu skrb, najveći broj bolesnika liječi se u svom domu te je potrebno pomoći bolesnicima i njihovim obiteljima. Nužno je ublažiti/ukloniti bol, pravilno hraniti bolesnika, ublažavati simptome (mučninu, povraćanje, svrbež itd.), pružiti duhovnu i psihološku potporu bolesniku u njegovom domu. Nadalje, dr. Jukić predlaže otvaranje Savjetovališta za palijativnu skrb gdje bi bolesnici i članovi njihovih obitelji dobili savjete o liječenju, brošure o pojedinim bolestima i liječenju te druge korisne informacije. Hrvatska udruga Benedikt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.