Predsjednica kod hrvatskih branitelja u Savskoj

19.02.2015. 21:42:30

Predsjednica kod hrvatskih branitelja u Savskoj: Rekla sam da ću biti među vama, i evo održavam obećanje VIDEO

Zahvaljujem vam što ste održali obećanje, odazvat ćemo se vašem pozivu. 123. dan smo ovdje, ali za rješenje nemamo sugovornika očito. Pokušali smo i u Saboru, nije išlo", odgovorio je Đuro Glogoški...

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima dosta gust raspored na prvi dan predsjedničkog mandata. Nakon preuzimanja dužnosti, nešto iza 17 sati Grabar Kitarović došla je među hrvatske branitelje u Savsku gdje je dočekana pjesmom. Branitelji koji su se u Savskoj već oko 13 sati okupili ispred šatora, zapjevali su joj "Zovi, samo zovi". Predsjednica je zatim zajedno sa Antom Deurom zapalila svijeću kako bi odala počast preminuloj braniteljici Nevenki Topalušić te svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.
kitarovic_branitellji_svijeća777111
"Rekla sam da ću biti među vama, i evo održavam obećanje. Pozivam vas da sljedećeg tjedna dođete kod mene u ured i da započnemo taj dijalog. Ante Deur, moj savjetnik će se isto pobrinuti za to.
predsjednica_govor_savska66_111
 Domovinski rat je u temeljima hrvatske države i za to ćemo se pobrinuti", rekla je Grabar-Kitarović, prenosi RTL. "Zahvaljujem vam što ste održali obećanje, odazvat ćemo se vašem pozivu. 123. dan smo ovdje, ali za rješenje nemamo sugovornika očito. Pokušali smo i u Saboru, nije išlo. Idući tjedan ćemo pokušati skupiti jednu trećinu potpisa zastupnika kako bi naši problemi došli na dnevni red. I kardinal Bozanić ponudio je rješenje. Naši zahtjevi nisu veliki. Opravdano je da oni, koji su temelj hrvatske države, imaju mjesto i u zakonu. Tražimo zaštitu digniteta i smjenu ono troje ljudi, i zato smo tražili ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja", odgovorio je Đuro Glogoški.
poklon_predsjednici_2221127
Grabar-Kitarović na dar je dobila cvijeće te rokovnik s predsjedničkim grbom. Okupilo se mnogo branitelja, a u samom šatoru sve je bilo spremno cijeli dan, kao što možete vidjeti na fotografiji...
doček_šator_dam_kuk_5566
Hrvatski branitelji u iščekivanju dolaska hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja ih nije iznevjerila. Na upit novinara hoće li prestati s prosvjedom ukoliko to od njih zatraži Kolinda Grabar-Kitarović, kazali su da se to neće dogoditi te da nastavljaju s prosvjedom sve dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtjevi, javlja N1. Branitelji pred Ministarstvom prosvjeduju 123. dan tražeći smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića kao i donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.  Preko puta šatora pojavio se protuprosvjednik Marko Grahovac s gaćama u ruci. Tridesetogodišnji Marko Grahovac držao je bijele gaće u ruci i nosio natpise "Ja imam PTSP od nerada", "Ili posao ili kalašnjikov" i "Karamarko odi doma".
prosvjednik_savska223
"Borim se s ove strane ceste, vi se borite s one strane ceste", rekao je prosvjednicima. Prema snimci s mjesta događaja, muškarac se poriječkao s braniteljima koji prosvjeduju preko puta. Jedan muškarac pitao ga je "koliko si bio u rovu", na što je odgovorio "gdje je moj rat gospodine, želim ja u rat, želim se ja za nešto boriti". Rekao je da predstavlja sve mlade koji ne dobivaju posao. Dodao je da su mladi trebali ostati u Hrvatskoj i boriti se za svoja prava kao što se branitelji bore za svoja. Ja nemam ništa protiv hrvatskih branitelja i ja sam uz Vas- što se dalje događalo pogledajte u priloženom -VIDEO.
U policiji su rekli da je muškarac vikao pa je priveden na prekršajnu obradu nakon čega je pušten, ali da će biti prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.