Predsjednica novogodišnju noć provela s policajcima i vatrogascima

01.01.2019. 13:17:11

Druženje do kasno u noć Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović Novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju gdje je građanima čestitala Novu godinu. Čestitam svima novu godinu, da nam svima bude sretnija i uspješnija, rekla je predsjednica tijekom posjeta operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke. Proteklu će godinu, rekla je, pamtiti po porastu optimizma. "Mislim da je bilo puno trenutaka, unatoč svim problemima s kojima se suočavamo, kada smo bili radosni, zajedno i kada smo to zajedništvo izrazili na najbolji mogući način", rekla je predsjednica tijekom posjeta zagrebačkoj policiji. Pohvalila je policiju za ponašanje prigodom povratka nogometne reprezentacije iz Moskve protekloga ljeta kada su "onako strpljivo radili s građanima i kada su noseći samo majice i šilterice održavali red među stotinama tisuća ljudi". "Takva se scena na ulicama velikih gradova više ne viđa", istaknula je predsjednica. Nakon posjeta policiji predsjednica se uputila u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagrebu, gdje je s dežurnim vatrogascima u operativnom dežurstvu ispila novogodišnji šampanjac i čestitala Novu godinu. Predsjednici su vatrogasci prezentirali svoj radni dan i izlaske na intervenciju, vatrogasnu opremu i vozila, a ona im je donijela svoju domaću francusku salatu i predsjedničku tortu. Još su se kratko nakon ponoći družili s predsjednicom, no ubrzo su stigli pozivi na intervencije, a zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih objasnio je novinarima da je to uobičajeno za novogodišnje noći koje većinom provode na putu za intervencije ili gase požar. "Do 12 sati gorjeli su kontejneri za otpad, a nakon ponoći počeli su ozbiljniji požari - požari auta i štale i mislim da nas čeka noć puna posla", rekao je Jembrih. Predsjednica je prethodno posjetila i Dom za starije osobe Sveta Ana te se susrela s dežurnim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.