Predsjednica odala počast poginulim pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko

07.09.2018. 19:10:42

Uoči obilježavanja 28. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Zapovjedništvo jedinice te kod spomen obilježja odala počast poginulim pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko. Prilikom susreta sa zapovjednicima i pripadnicima ATJ Lučko predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o značaju i ulozi Antiterorističke jedinice te o njihovoj osposobljenosti za brzo, pravovremeno i učinkovito djelovanje u raznim nepredviđenim situacijama na kopnu, vodi i u zraku. Izrazivši uvjerenje kako su pripadnici ATJ Lučko spremni prihvatiti svaki mogući izazov, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako međunarodni terorizam te druge stvarne ili potencijalne ugroze nalažu svakoj ozbiljnoj državi razvoj postrojbi koje mogu djelovati u okolnostima koje zahtijevaju brzu i snažnu redarstvenu reakciju. Istaknula je kako je već samo postojanje takve postrojbe važan element odvraćanja moguće ugroze, a njezin razvoj  ocijenila od strateške važnosti za sigurnost Republike Hrvatske i siguran život svih građana.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.