Predsjednica odlikovala pripadnike OS koji su obranili Hrvatsku

08.12.2015. 21:12:57

Brigadir Željko Idek odlikovan je Redom Hrvatskog pletera i časničkim bodežom, brigadiru Marinku Žuži uručena je Spomenica Domovinskog rata i časnički bodež, a brigadirki Silvani Duvančić Ričko te brigadiru Josipu Mahoviću uručeni su časnički bodeži Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović upriličila je u utorak prijam za umirovljene visoke časnike Oružanih snaga RH koji su u Hrvatsku vojsku stupili prije više od 20 godina i pridonijeli obrani Hrvatske, te im je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti uručila odlikovanja i nagrade. Brigadir Željko Idek odlikovan je Redom Hrvatskog pletera i časničkim bodežom, brigadiru Marinku Žuži uručena je Spomenica Domovinskog rata i časnički bodež, a brigadirki Silvani Duvančić Ričko te brigadiru Josipu Mahoviću uručeni su časnički bodeži, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike. Predsjednica je istaknula kako se danas ispraćaju u mirovinu, brigadirka i brigadiri, ljude koji su svojom časnom službom obilježili Oružane snage RH i ostavili neizbrisiv trag. "S ponosom ispraćamo ljude koji su prije više od dvadeset godina stupili na različite dužnosti u Hrvatskoj vojsci. Svatko od vas dao je velik doprinos u obrani naše Domovine i stvaranju Hrvatske vojske, utkali ste vaše najbolje godine u stvaranje i razvoj modernih i međunarodno prepoznatljivih Oružanih snaga", istaknula je predsjednica Republike.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.