Predsjednica policajcima čestitala njihov Dan i blagdan sv. Mihovila

29.09.2015. 09:47:41

U prigodi Dana policije i blagdana njezinog zaštitnika Sv. Mihaela, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u ponedjeljak čestitku policijskim službenicima te djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) istaknuvši kako je uvjerena da će njihova stručnost, osposobljenost i zakonitost rada, a prije svega moralne vrline i dalje biti na potrebnoj visini. policija “Hrvatska policija čvrsto je i neraskidivo vezana s hrvatskim narodom koji se dobro sjeća velike uloge naših redarstvenika koji su prvi stali u obranu samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske. Obilježavajući Dan policije, sjećamo se sa zahvalnošću svih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, a posebice poginulih i ranjenih. Jednako tako, izražavamo pijetet svima koji su stradali u obavljanju mirnodopskih zadaća”, istaknula je hrvatska predsjednica. “Nadahnjujući se tom časnom baštinom, i vi danas ponosno nosite odoru hrvatske policije i odgovorno obavljate sve zadaće, istodobno prenoseći znanje i iskustvo na mlade kolegice i kolege, učeći ih da policijski posao nije samo zanimanje nego prije svega zvanje odgovornog služenja svakom građaninu, društvenoj zajednici i općemu dobru. Uvjerena sam da će vaša stručnost, osposobljenost i zakonitost rada, a prije svega moralne vrline i dalje biti na potrebnoj visini.” Posebnu čestitku predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je svim policijskim službenicama i službenicima koji su ovih dana uključeni u razne poslove vezane uz prihvat migranata na području Hrvatske. “Vaše su zadaće iznimno zahtjevne, a odgovornost velika, no uvjerena sam da ćete, unatoč raznim teškoćama s kojima se svakoga dana suočavate, i dalje sve obveze izvršavati profesionalno i primjerno, čuvajući sigurnost naših građana i ujedno svjedočeći vrline humanosti koje krase naše ljude”, naglasila je u čestitki predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović koja je u povodu Dana policije, Odlukom od 9. rujna 2015., odlikovala Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu 114 djelatnica i djelatnika MUP-a. “Uvjerena sam da će im to biti poticaj za još veću posvećenost njihovoj časnoj službi!” – istaknula je hrvatska predsjednica u čestitki u prigodi Dana policije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.