Predsjednica svojim potezima razočarala hrvatske branitelje

03.05.2016. 10:00:42

Prilično ujedinjeni preko društvenih mreža, ali i priopćenja, traže objašnjene činjenice da je predsjednica u Mali Lošinj otišla nauštrb Okučana koje nije spomenula niti na svom Facebook profilu. Gotovo zborno zahtijevaju da im "vrati glas koji su joj dali na predsjedničkim izborima", ali i napominju kako će "i taj mandat proći, a da oni neće zaboraviti". Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ignoriranjem obilježavanja godišnjice akcije Bljesak razljutila je svoje najvjernije birače: hrvatske branitelje. Predsjednica je, naime, nakon bojkota Bleiburga i Jasenovca izjavila kako ne želi “sudjelovati u tim ideološkim podjelama niti participirati u njihovu daljnjem intenziviranju”: “Želim to završiti. Držim da politizacija, a pogotovo politikantstvo oko Jasenovca i Bleiburga, predstavljaju ponovnu viktimizaciju tamošnjih žrtava”, kazala je hrvatska predsjednica koja možda i nije bila daleko od istine. Iako je braniteljski svijet s teškoćom “sažvakao” tu izjavu, ali i takav stav, ignoriranje veličanstvene vojne akcije, čini se, neće joj nikad oprostiti. Kolinda Grabar Kitarović je, naime, veću važnost dala muzeju Apoksiomena pa je na dan obilježavanja Bljeska otputovala na – Mali Lošinj! Neovisno o tome je li Kolinda prednost dala kulturi (smatrajući shodno tome godišnjicu Bljeska “nekulturnom”), ili je povijesnim događajima što daljim, što bližim, odlučila okrenuti leđa, zasigurno je napravila fatalnu pogrešku, barem što se branitelja tiče. Prilično ujedinjeni preko društvenih mreža, ali i priopćenja, traže objašnjenje činjenice da je predsjednica u Mali Lošinj otišla nauštrb Okučana koje nije spomenula niti na svom Facebook profilu. Gotovo zborno zahtijevaju da im “vrati glas koji su joj dali na predsjedničkim izborima”, ali i napominju kako će “i taj mandat proći, a da oni neće zaboraviti”. Kolindin odmak od prošlosti vezane za 2. svjetski rat i poraće možda i nije neshvatljiv te bi se u jednom dijelu mogao protumačiti kao želja za zatrpavanjem zamućenog dijela povijesti koji nam i dalje muti budućnost, no ne pojaviti se na obljetnici pobjedničke akcije iz naše bliske, ne tako davne prošlosti, neoprostivo je i u konačnici – nepristojno. Kolinda Grabar Kitarović kao predstavnik najvišeg državnog vrha ovim je potezom odaslala vrlo jasnu poruku hrvatskom narodu, ali i hrvatskim braniteljima: Domovinski rat bio je koristan u predizbornoj kampanji, ali sada je posve beskoristan, bespotreban i bezvrijedan čak i jednog običnog posta prisjećanja i zahvale preko Facebooka.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.