Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na obljetnici oslobođenja kraljevskog grada Jajca

13.09.2016. 20:16:12

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas, 13. rujna 2016. godine, obilježavanju 21. obljetnice oslobođenja kraljevskog grada Jajca kada su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji „Maestral“ oslobodile Jajce nakon trogodišnje okupacije. Obilježavanje obljetnice počelo je svečanim mimohodom veterana uz isticanje zastava ratnih postrojbi hrvatskih snaga. Program obilježavanja nastavljen je koncelebriranom svetom misom u župi Blažene Djevice Marije koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Šimunović koji je prisutnima poručio da zbog golgote koju smo prošli, trebamo imati još više svijesti i razumijevanja čak i za one koje zovemo svojim neprijateljima. Program obilježavanja nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg spomen obilježja svim poginulim braniteljima. 5_2092840 Svečana akademija kojom je obilježena 21. obljetnica oslobođenja održana je u Domu kulture u Jajcu. Prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara koji je čestitao ovu ponosnu obljetnicu, te poručio: „Naša obveza danas je sačuvati od zaborava svakog poginulog branitelja. Moramo zaštititi dostojanstvo svakog branitelja, ali im i zahvaljivati na slobodi koju su nam dali. Svoje pobjede moramo slaviti ponosno, posebno ovu u koju su utkane žrtve Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvata iz Republike Hrvatske. Ove spoznaje nam trebaju biti povod za veću ujedinjenost i predanost da u ovoj prelijepoj zemlji organiziramo život po mjeri svakog naroda."

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.