Predsjednik Josipović održao sastanak s predstavnicima udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata

03.07.2014. 20:29:10

Predsjednik Republike Ivo Josipović sastao se s predstavnicima udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, s predstavnicima Šibensko – kninske županije i Grada Knina te s predstavnicima Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. Središnja tema sastanka bila je priprema programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a sudjelovali su predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi Domovinskog rata Ante Deur, predsjednica Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja Neda Balog, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, izaslanik predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Tihomir Babok, ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, predstavnik Ministarstva obrane general zbora Drago Lovrić, gradonačelnica grada Knina Josipa Rimac, pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić te pomoćnik glavnog ravnatelja Ureda za posebne poslove sigurnosti MUP-a Željko Renić.„Obilježavanje značajnih obljetnica prigoda je“, naglasio je Predsjednik, „da se prisjetimo i odamo počast svima koji su dali golem doprinos obrani Republike Hrvatske, napose poginulim, stradalim i nestalim sudionicima Domovinskog rata, te članovima njihovih obitelji. To je naša obaveza, baš kao što je naša obaveza i dužnost sagledavati našu realnost i raditi sve da svi mi, građanke i građani Republike Hrvatske, živimo što je moguće bolje u demokratskoj, europskoj Hrvatskoj. Jednako tako, ideja obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja iznimno je važna i zbog ostvarenja simbolike u počast žrtve svih onih koji su branili svoju Domovinu te ujedno i poruka domoljublja, nacionalnog ponosa i zajedništva za cijelu Hrvatsku“. Izvor OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.