PREDSJEDNIŠTVO RATNIH VETERANA ODRŽALO RADNI SASTANAK U BJELOVARU

10.11.2013. 16:24:21

PREDSJEDNISTVO-RATNIH-VETERANA-ODRZALO-RADNI-SASTANAK-U-BJELOVARU_article

U mjesnom odboru Gornje Plavnice koji pripada Gradu Bjelovaru predsjedništvo udruge Hrvatski ratni veterani održalo je u subotu 09. studenoga radni sastanak sa opširnim dnevnim redom, stoji u priopćenju udruge. Tom prilikom predsjedništvo je dobilo četiri nova člana; dva iz redova novoosnovanih klubova, Miška Tušak i Predraga Kovač, zatim jednoga iz redova članova koji su uključeni u projekt „Ratnici u miru“, Dražena Sitar  te novoizabranog urednika časopisa Veterani, Damira Horvata Zasckai.

Jačanjem unutarnjih kapaciteta udruge ukazala se potreba proširenja radnog predsjedništva koje sada broji dvanaest članova sa područja Gradova Bjelovar i Daruvar te Općina Ivanska, Štefanje, Kapela i Nova Rača dok u drugim tijelima u radu sudjeluju članovi iz Umaga i Rijeke. S obzirom da udruga HRV djeluje na području cijele Hrvatske i da najveću podružnicu ima u Bjelovaru sa preko 130 članova sastanak je ovoga puta održan u Bjelovaru.

Na sastanku se moglo čuti da udruga trenutno broji preko dvije stotine članova iz otprilike tridesetak Gradova i Općina u Hrvatskoj. Osim što je prošireno predsjedništvo donesene su i druge važne odluke. Prihvaćeni su projekti koji će biti upućeni Gradu Bjelovaru kao odgovor na javne pozive za sufinanciranje potreba udruga u 2014. godini i javnom pozivu za sufinanciranje kulturnih potreba Grada Bjelovara u 2014. godini posebno za nakladničku djelatnost, izdavanje časopisa Veterani. Nadalje se raspravljalo o detaljima puta u Vukovar 20.11. kada će članovi udruge sudjelovati u Mimohodu djece ubijenih vukovaraca na Ovčari. Potvrđen je odlazak jedne studijske grupe od 50 članova udruge za koju se već upisalo 45 osoba. Osim pomoći koju je iskazala bjelovarsko-bilogorska Županija za ovo putovanje očekuje se pozitivan odgovor i od Grada Bjelovara.

Donesena je i odluka da će udruga sudjelovati na planinarskom pohodu „Fokina staza“ u prosincu ove godine kojim se odaje počast poginulim bjelovarskim i pakračkim braniteljima u Domovinskom ratu. Za ovo putovanje udruga nije tražila pomoć jedinica lokalne samouprave već će to sami članovi pokriti iz sredstava za redovan rad. Na dnevnom redu se našla i tema uređenja vlastitog kombija pa se moglo čuti da su radovi na kombiju već započeli i da se nabavljaju potrebni potrošni dijelovi i materijal te da je pronađen donator za bojanje kombija i limarske radove. Mnogo poslova obavit će i sami članovi koji imaju iskustva na takvim poslovima od prije ili iz vremena Domovinskog rata. Od ostalih tema raspravljalo se nastupu na jesenskom sajmu u Gudovcu, na sajmu lova u Varaždinu, sajmu kontinentalnog turizma u Pakracu te na Danu bjelovarskih branitelja, a sve sa članovima projekta „Ratnici u miru“. Najveće napore ali i izdatke udruga je imala za sajam u Gudovcu i za Dan bjelovarskih branitelja koji su pokriveni iz projekta koji je financiralo Ministarstvo branitelja.

Od još desetak tema s dnevnog reda udruge izdvaja ih se nekoliko. Sudjelovanje udruge u braniteljskim koordinacijama na području Grada Bjelovara. Udruga na tome planu ima dva predstavnika u Zboru braniteljskih udruga koji će i dalje nastaviti sa svojim djelovanjem u radu toga novoosnovanog tijela. Osim toga izabran je i novi predsjednik Suda časti, Nedjeljko Mirjanić iz Bjelovara jer je dosadašnji, Dragutin Koren izrazio želju za istupanjem iz udruge zbog privatnih razloga pa je na sjednici razriješen dužnosti i izbrisan iz članstva udruge. Od važnijih tema bila je i inicijativa za osnivanjem društva koje bi se registriralo za sport i rekreaciju, a nosilo bi ime po nekom zaslužnom sportašu iz hrvatske povijesti. To je posebno potrebno u koliko se želi sudjelovanje u ligi viseće kuglane podići na viši nivo.

Članovi predsjedništva izabrali su glavnog urednika časopisa Veterani, Damira Horvata Zacskaja iz Daruvara koji se predstavio sa svojim zamislima i dosadašnjim iskustvom na sličnim projektima. Razgovaralo se još o radu kluba u Velikom Korenovu, izradi druge serije članskih iskaznica, čestitkama za Božić i Novu godinu, mrežnim stranicama, zahvalnicama zaslužnim članovima i ustanovama, sazivanju godišnje Skupštine udruge i ostalom.

B.P.M.S.M

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.