Predstavljanje knjige „Hercegovac s razlogom“ u Splitu

24.06.2014. 19:00:54

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u četvrtak, 26. lipnja 2014., s početkom u 20 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2, održati će se predstavljanje knjige „Hercegovac s razlogom“ autora Ivana Šimića. Uz autora Šimića o knjizi će govoriti Josip Jović, novinar i publicist, i Petar Majić, zastupnik u parlamentu Bosne i Hercegovine. Knjiga "Hercegovac s razlogom" autora Ivana Šimića iz Gruda, koja je u Hrvatskoj i BiH prodana u tisućama primjeraka, već je uspješno predstavljena u Zagrebu, Dubrovniku, Makarskoj, Mostaru, Grudama, Čapljini i Širokom Brijegu. Do sada su predstavljači bili: Nino Raspudić, Ivo Lučić, Josip Jović, Zvonimir Despot, Mate Kovačević, Benjamin Tolić, Jure Burić, Milan Kovač... U knjizi se na stilski i jezički intrigantan način obrađuju teme koje tište Hrvate u BiH, od njihova političkog položaja pa do famoznog Hercegovačkog slučaja. Radi se uglavnom o kolumnama koje su na portalima www.dnevnik.ba i www.poskok.info imale iznimnu čitanost, a u kojima se autor zalaže za teritorijalno-administrativnu autonomiju Hrvata u BiH. Pored političkih tema, u njoj je također objavljeno i nekoliko putopisa te nekoliko kratkih priča. Posebnost ovih tekstova je (između ostalog) to što dolaze od čovjeka koji nije ni političar, ni novinar, nego inženjer i poduzetnik. Nakladnik knjige je Despot Infinitus Zagreb. Reklamni slogan "Knjiga za sve koji Hercegovinu i Hercegovce vole, ali još više za one koji ih ne vole" najbolja je njena preporuka! Knjiga je polučila veliki interes u hrvatskoj javnosti. Predstavljanje je izvanredna prilika da se upoznate s autentičnim stavovima čovjeka koji živi u BiH i koji želi tu državu napraviti takvom da i njegova djeca požele ondje ostati. Ovi stavovi će zasigurno pomoći razumijevanju problema s kojima se susreću Hrvati u Bosni i Hercegovini, te će, što je neobično važno, naznačiti put i cilj za koji Hrvati iz BiH očekuju lobističku podršku od šire hrvatske javnosti i službenih krugova! Udruga Benedikt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.