Predstavljanje knjige „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – svjedočanstva“ u Splitu, Kaštelima i Omišu

30.01.2017. 17:07:36

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Koordinacije udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije održat će se predstavljanje knjige „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – svjedočanstva“ autora povjesničara prof. dr. sc. Josipa Jurčevića u Splitu, Kaštelima i Omišu. U Splitu će se predstavljanje održati 8. veljače 2017., srijeda, s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19. Uz autora prof. Jurčevića o knjizi će govoriti Ivica Bubić, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije, Ivan Lela, dopredsjednik HVIDR-e Split i Josip Jović, kolumnist i publicist. U ime organizatora prigodnim riječima obratit će se i kroz program voditi Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt. U Kaštelima će se predstavljanje održati 6. veljače 2017., ponedjeljak, s početkom u 19 sati u dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću. U Omišu će se predstavljanje održati 9. veljače 2017., četvrtak, s početkom u 19 sati u dvorani hotela „Plaža“. I u Kaštelima i u Omišu uz autora knjige prof. Jurčevića o knjizi će govoriti hrvatski branitelji, koji su bili suborci nekih od heroja čija svjedočanstva su zapisana u knjizi. „Ova knjiga u kojoj su objavljene sudbine devetnaest heroja Hrvatskoga domovinskog rata najizravnije se protivi hrvatskom bijegu od istine. Iz svjedočanstava se mogu jasno prepoznavati kako samo herojsko doba hrvatske povijesti 1990-ih, tako i pojedinačna herojstva ne samo ljudi spomenutih u ovoj knjizi, nego i herojstvo više tisuća ratnih junaka čija iskustva i sudbine svakako ubuduće vrijedi i nadalje istraživati i javno promovirati...“ Hrvatska udruga Benedikt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.