Predstavljanje knjige “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima” u Splitu

16.10.2018. 09:05:14

Predstavljanje knjige “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima” u Splitu

Hrvatska udruga Benedikt

Vas poziva

na predstavljanje knjige “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima” autora mr. sc. Stjepana Loze koje će se održati u četvrtak, 18. listopada 2018., s početkom u 18.30 sati u dvorani Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika na Mejama u Splitu (Ulica Stjepana Gunjače 3).

Uz autora mr. sc. Lozu knjigu će predstaviti:

  • doc. dr. sc. Zlatko Begonja, pročelnik Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru
  • izv. prof. dr. sc. don Josip Dukić, pročelnik Katedre Crkvene povijesti KBF-a Sveučilišta u Splitu
  • prof. Stipo Pilić, dopredsjednik Hrvatske družbe povjesničara “Dr. Rudolf Horvat”

U ime organizatora prigodnim riječima obratit će se dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, a u ime sunakladnika g. Zoran Bošković. U glazbenom dijelu nastupit će grupa Dalmatino.

Radujemo se Vašem dolasku!

Velikosrpski genocid nad Hrvatima započeo je već 1941. godine, a izvodili su ga i četnici i partizani. Genocid je bio planiran i vojno-politički vođen kao strateški projekt. Istodobno s početkom toga genocida, Hrvati su snažnom propagandom oklevetani za izvršenje genocida nad Srbima, koji, dakle, nisu počinili. Ova knjiga to dokazuje. Krajem Drugoga svjetskog rata, 1945. godine, nad Hrvatima su počinjeni masovni zločini industrije smrti, jedinstveni i u svjetskim razmjerima. Nakon toga nad Hrvatima je, uz komunističku diktaturu, uspostavljena i srpska hegemonija svoje vrste.

Znanja iznesena u ovoj knjizi znanost je odavno trebala učiniti javno dostupnima. Svijet bi u tom slučaju bio ponešto ljepše mjesto, a Hrvati bi, vjerujem, bili pošteđeni nekih dodatnih zala. Ako su, naime, manje vidljive strukture nekih nacija, Srbije naravno, druge ovdje nije nužno spominjati, znanja iznesena u ovoj knjizi u bitnom imale od početka, Hrvati su raspolagali tek ulomcima koji se nisu mogli skriti. No i oni su pri interpretacijama postavljani na pogrešna mjesta, pa su i javne predodžbe bile iskrivljene. Tako su Hrvati bili krivi i za genocid nad Srbima koji se nije dogodio, i za genocid nad samima sobom 1945. godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.