PREKINUT LANAC KRIJUMČARA Ugledni kirurg iz Gospića dilao amfetamine

22.05.2013. 20:16:19

Gospićki policajci razotkrili su i prekinuli lanac krijumčara drogom amfetamin, poznatijom po imenu speed koja je iz Zagreba plasirana na područje Like. Glavni diler droge na relaciji Zagreb-Gospić bio je vrlo cijenjeni kirurg Opće bolnice Gospić G.N., a prekupci su bili poznata gospićka poduzetnica B.J.V. i gospićki ugostitelj Ž.P. Ovu šokantnu informaciju potvrdio nam je pouzdani izvor blizak PU ličkoj-senjskoj. Vodeći ljudi ove policijske uprave nisu mogli govoriti o detaljima jer je istraga još u tijeku, nisu službeno mogli potvrditi da su u kriminal umočeni poznati Gospićani, ali su zato detaljno opisali kaznena djela za koja ih terete. Voditelj Odjela kriminalističke policije Nikola Karić novinarima je na tiskovnoj konferenciji kazao da je višemjesečna akcija u kojoj je uhićeno ukupno pet osoba (dvoje je u međuvremeno pušteno) završila jučer, a rezultirala je podizanjem kaznenih prijava zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Prvoosumnjičenik je liječnik, 55-godišnji Zagrepčanin koji boravi na području Gospića, te njegovi dileri, 36-godišnja poduzetnica i 29-godišnji ugostitelj iz Gospića. Kod 36-godišnjakinje su pronašli 43,1 gram opojne droge marihuana, 4,5 grama mješavine marihuane i duhana, 2,1 gram opojne droge hašiš i dvije ručno izrađene cigarete s mješavinom marihuane i duhana, tzv, jointa. Policija procjenjuje da je vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu oko 20 tisuća kuna, a utvrdili su da su je osumnjičenici nabavljali radi daljnje preprodaje. Svi su nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku. Načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar nije mogao procijeniti koliko je dugo 55-godišnjak bio zagrebačka veza za nabavku droge, zaključio je da su sigurni da je to trajalo od početka godina, koliko su njegovi policajci pratili osumnjičenike. Uhićenom liječniku droga je pronađena u automobilu i obiteljskoj kući. "Meni je zaista žao što moram komentirati ovakvu situaciju. Naš kolega se našao u situaciji da je optužen za to što je. Nadam se da to neće biti istinito i točno, a postupit ćemo po pravomoćnosti sudske presude, onako kako treba", kazala je dr. Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.