PREMORENI VOJNICI: 'Nailazimo na posve odsječena i potopljena sela!'

20.05.2014. 14:23:46

"Premoreni smo. Nailazimo na poplavljene kuće do kojih je tek sad stigla pomoć. Unesrećeni sada imaju pakete s hranom i odjećom, vojska je odradila koliko je mogla", informiraju nas vojnici s terena.

Informacije koje nam o situaciji u poplavljenim područjima iz minute u minutu šalju pripadnici Hrvatske vojske, na momente su dramatične:

- Premoreni smo. Nailazimo na poplavljene kuće do kojih je tek sad stigla pomoć. Unesrećeni sada imaju pakete s hranom i odjećom, vojska je odradila koliko je mogla. Trenutno smo u Posavskim Podgajcima koji su manje-više bili prepušteni sami sebi, ali im je puno značilo to što se pojavio Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga (OS) general zbora Drago Lovrić – kaže nam veteran HOS-a, Damir Markuš Kutina.

Javili su nam se i pripadnici Tigrova, Gromova i drugih brigada koji su se, nakon okupljanja u Dubravi i ukrcavanja i sortiranja paketa s pomoći, uputili u najkritičnija, poplavljena sela.

Bivši pripadnik specijalne jedinice "Crne mambe" apelira:

- Donesite pomoć u Dubravu 220. Sve su oči uprte u Savsku 66 gdje je prikupljanje pomoći organiziralo Ministarstvo socijalne politike. Ali, mi imamo informacije da se ta pomoć dijeli i odlazi i u druge države. Mediji su se samo njih ulovili, a mi vam poručujemo da će pomoć od nas stići u prave ruke. Ministarstvo branitelja snosi troškove autobusa, imamo prijevoz, imamo dobru volju i još nešto snage iako smo iscrpljeni – kaže bivši izviđač i diverzant "Crnih mambi", 2a gardijske brigade Gromovi.

Damir Markuš Kutina napominje kako su stanovnici sela Posavski Podgajci razočarani jer se još uvijek nije pojavio "nitko iz struke", a stanovnici mjesta Đurići u kojem je stanje donekle sanirano, iako i dalje teško, odbijaju evakuaciju.

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL
 

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.