Preokret: Seljaci ipak kreću traktorima u blokadu Zagreba

18.08.2013. 09:35:43

Nakon što je jučer u 18 sati istekao ultimatum koji su seljaci prosvjednici postavili Zoranu Milanoviću do kretanja traktora za Zagreb, s prosvjednih punktova, jučer ipak nije došlo. No nezadovoljni poljoprivrednici iz Baranje s oko 50 traktora u 11:55 kreću prema Zagrebu. Potvrdio nam je to Petar Pranjić predsjednik Udruge Baranjska brazda. Oni nisu jedini. S nekoliko traktora kreće se i s punkta u Županji, a slavonskim seljacima koji će put Zagreba podravskom magistralom trebali bi se pridružiti i kolege iz slavonsko-brodske i virovitičko podravske županije, te sjevernih županija. Strah od kazni Tijekom subote se sve više traktora povlačilo s prosvjednih punktova, a atmosfera među prosvjednicima postajala je sve lošija. Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo izjavio je jučer kasno poslijepodne kako se među seljake-prosvjednike uvukla nervoza, pa i strah zbog najavljenih kazni za blokadu prometnica. Dodao je da poljoprivrednike čekaju poslovi na njihovim obiteljskim gospodarstvima, pa treba vidjeti kako će tko postupiti, ali najavio je mogućnost nastavka prosvjeda. Nezadovoljni vukovarsko-srijemski poljoprivrednici okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, koji prosvjeduju već dvanaesti dan, ne misle odustati od prosvjeda unatoč odustajanja od odlaska u Zagreb, potvrdio je predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac. Premijer im se nije javio, rekao je Pokrovac. 'Razočarani smo ponašanjem premijera Zorana Milanovića i njegovih ministara. Međutim, od prosvjeda odustati nećemo', izjavio je Pokrovac. Najavio je da bi se danas trebao održati sastanak stožera seljačkih udruga uključenih u prosvjede, na kojem će se donijeti odluka o daljnjim potezima. Od koordinatora prosvjeda za Varaždinsku županiju, Miljenka Ivanuše, doznaje se da će odluku hoće li i dalje nastaviti s prosvjedom donijet će nakon današnjeg sastanka predstavnika svih prosvjednika u Velikom Grđevcu. Najavljivan odlazak traktorima u Zagreb najvjerojatnije se neće dogoditi, izjavio je jučer Ivanuša. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.