Presuda je optužnica protiv Hrvatske

29.05.2013. 14:39:07

Branitelj bivšeg predsjednika vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, Michael Karnavas, ocijenio je u srijedu u Haagu kako presuda kojom je utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog pothvata na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom predstavlja optužnicu protiv Hrvatske. "Ukoliko ne uspijemo u žalbenom postupku Hrvatska bi se mogla suočiti s tužbom BiH pred Međunarodnim sudom pravde. Ovo je optužnica protiv Hrvatske koliko se god željeli distancirati od Franje Tuđmana i Gojka Šuška", kazao je Karnavas. On je ocijenio nesretnim što Hrvatska ovom predmetu "nije pristupila ozbiljno". Kazao je kako u žalbenoj fazi postupka "ne očekuje ništa" od Hrvatske, apostrofirajući pri tom hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića koji je kao jedan od prvih koraka otišao u BiH i ispričao se za zločine. Samu presudu ocijenio je šokantnom. "Šokantno. Kao da nisu čuli ništa od dokaza koje je obrana izvodila. Kao da su odluku donijeli već nakon čitanja optužnice. Pitamo se što smo radili osam mjeseci s toliko svjedoka", dodao je. Najavio je da će se žaliti na presudu te da će Prlićeva obrana dovesti u pitanje sve što može i da će u tome biti agresivna. Više pročitajte u sljedećim tekstovima: Josipović i Leko: Hrvatska i BiH trebaju se okrenuti budućnosti Karamarko: BiH je kao i Hrvatska bila izložena srpskoj agresiji Lučić: Presuda nije neočekivana; Puhovski: Ona pokazuje strašne činjenice BiH: Presuda od očekivane do iznenađujuće Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.