Prije 24 godine Split se obranio od agresora

15.11.2015. 19:36:53

Šest osoba izgubilo je živote, a velik je bio broj ranjenih. Prije točno 24 godine, na današnji dan, jugomornarica je napala grad  Split. Toga dana, 15. studenoga, u 6.42 sati s velikog patrolnog broda "Split“ stigla je zapovijed svim brodovima sastava TG "Kaštela“ da krenu s topničkom paljbom po "izabranim ciljevima“ u gradu Splitu, na Braču i na Šolti. "Izabrani ciljevi“ bili su Arheološki muzej, zgrada Općine Split, sportski kompleks "Gripe“, Higijenski zavod, Tehnička škola, feribot i trajekt "Bartol Kašić“, te "Vladimir Nazor“. Šest građana izgubilo je u napadu svoje živote, a bio je i velik broj ranjenih. Split se obranio, a bila je to jedna od prvih pobjeda hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Obranom Splita razbijena je vojno- pomorska blokada, a neprijateljska vojska koja je bila mnogo nadmoćnija protjerana je iz unutarnjih hrvatskih voda.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.