Prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u Splitu

30.05.2018. 17:35:00

Hrvatska udruga Benedikt poziva na prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” koje će se održati u ponedjeljak, 4. lipnja 2018., s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19).

Dokumentarni film „Štafeta smrti“ podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica: Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli ali teško ranjeni sudionici „štafete smrti“.

Smisao filma je podsjetiti na hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.

Hrvatska udruga Benedikt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.