PRIOPĆENJE BRANITELJSKOG PORTALA.HR

15.11.2013. 14:43:02

PRIOPCENJE-BRANITELJSKOG-PORTALA_article

Točno, Mladen Milošević, predsjednik Udruge branitelja Tvrđava Knin i upravitelj zadruge Tvrđava Knin, priveden je u četvrtak ujutro od strane policije na kriminalističko istraživanje, te je potom predan pritvorskom nadzorniku uz mjeru 30 dana pritvora zbog, kako su istakli u DORH-u, sumnje u mogućnost utjecaja na svjedoke i mogućeg ponavljanja djela.

Miloševića se tereti, kako službeno tvrdi policija, da je u svojstvu predsjednika Udruge i upravitelja Zadruge u periodu od 1. siječnja 2008. godine do 31. prosinca 2012., kao službena i odgovorna osoba, koristeći svoj položaj i ovlasti s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, podigao veću količinu novca sa žiro računa Udruge i Zadruge, a da taj novac nije polagao na blagajnu tih pravnih osoba, niti je ustrojio blagajničko poslovanje, već ga je potrošio, odnosno zadržao za sebe.

Tako je, stoji u službenom priopćenju policije, oštetio Udrugu za najmanje 728.537,51 kune, a Zadrugu najmanje 707.873,38 kuna, čime je,naglašava se, sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.436.410,89 kuna.

Ujedno, razinom osnovane sumnje ga se tereti da je u tom vremenu unosio neistinite podatke u službenu ispravu, odnosno godišnja financijska izvješća, koja je ovjeravao potpisom i službenim pečatom, kao da su istiniti, umanjujući prihode i rashode Udruge i kao takve dostavljao ih Uredu Državne revizije i Gradu Kninu, kao da su istiniti.

Zbog netom pomenutog, Milošević je sada u jednomjesečnom pritvoru i kako doznajemo, za sada odbija pravnu pomoć.

Njegovo uhićenje nakon objave u tisku i ostalim medijima izazvalo je svojevsnu konsternaciju, poglavito među braniteljskom populacijom, pri čemu je dio medija korektno prenio policijske navode inkrminirajućeg djela za koje se sumnjiči, dok je dio istih OČITO U NEZNANJU ILI ZLOJ NAMJERI NAVODIMA IZ KAZNENE PRIJAVE U KOJOJ SE DECIDIRANO NAVODI DA SE INKRIMINIRAJUĆA DJELA ODNOSE NA "UDRUGU BRANITELJA TVRĐAVA KNIN" I "ZADRUGU TVRĐAVA KNIN"- BEZ OSNOVE, PERFIDNO, LAŽNO I BEZ IKAKVE OSNOVE PRIDODAO I "BRANITELJSKI PORTAL”, ŠTO JE PODVALA I ISKRIVLJAVANJE ISTINE.

Točnije, "Braniteljski portal" kao jedan od relevantnih i zasigurno među najčitanijim portalima u Hrvatskoj u naravi nema apsolutno nikakve poveznice s događajima koji bi osumnjičenog Mladena Miloševića doveli u svezu s možebitnim nezakonitostima u odnosu spram "Braniteljskog portala”, koji niti jednog trenutka nije bio objekt policijske ili druge opservacije.

Istina je da je Mladen Milošević jedan od utemeljitelja "Braniteljskog portala" ali je jednako tako istina da ga on ne stvara sam nego da je u naravi samo bio dio novinarskog tima.

Tim više, Mladen Milošević se u posljednjih godinu dana, a ponajviše u zadnja četiri mjeseca od kada je postao predmetom policijske istrage, svojevoljno distancirao od portala, kako istom u možebitom procesu koji se nedavno dogodio i koji će svoj epilog imati na sudu, distancirao u svrhu da se diginitet portala ničim ne ugrozi.

STOGA SU PODLE I KRAJNJE ZLONAMJERNO PLASIRANE INFORMACIJE KOJE U ISTI KOŠ OPTUŽBI KOJA SE MILOŠEVIĆU STAVLJAJU NA TERET NAVODI I "BRANITELJSKI PORTAL”, ZBOG ČEGA ĆE UREDNIŠTVO PORTALA ZBOG ISKRIVLJAVANJA ČINJENICA, NEOSNOVANIH OPTUŽBI I LAŽNOG OBMANJIVANJA JAVNOSTI, OD ISTIH NAKLADNIKA TRAŽITI JAVNU ISPRIKU ILI ĆE U PROTIVNOM POSEGNUTI TUŽBAMA NA UPORIŠTU U VJERI U PRAVNU UČINKOVITOST HRVATSKOG PRAVOSUĐA.

Zaključno, g. Mladen Milošević je osumnjičen za djela koja ga se terete i kao takav stati će pred lice pravde i odgovarati, pri čemu će isti za "Braniteljski portal" biti jednak bilo kojem građaninu Hrvatske u toj poziciji bez ikakvih povlastica, kao i činjenici da je isti utemeljitelj portala.

Pisali smo, pišemo i pisat ćemo ubuduće samo istinu koja je za mnoge do sada bila bolna i prečesto šokantna.

Uredništvo "Braniteljskog portala"

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.