PRIOPĆENJE OBITELJSKE STRANKE U SVEZI SASTANKA PREDSJEDNIKA VLADE S BRANITELJIMA

01.06.2015. 19:53:41

Na kraju ističemo da Zakon o aboliciji ne može biti prepreka da se aboliranim osobama onemogući obavljanje javnih dužnosti. Obiteljska stranka pozdravlja početak dijaloga između Vlade Republike Hrvatske i predstavnika branitelja koji je danas održan u prostorijama Vlade. Današnji sastanak pokazuje da konfrontacije i optuživanja treba zamijeniti dijalog u dobroj vjeri. Na sastanku se očitovalo hrvatskoj javnosti da postoji mnoštvo problema hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji su proizašli iz nedostatka volje za rješavanje njihovih zakonitih i legitimnih zahtjeva i prijedloga. Također se očitovalo da se branitelji ne vode uskim materijalnim interesima, nego da im je najvažniji interes opstanak i napredak Republike Hrvatske i cijelog hrvatskog naroda. Dotaknuto je niz problema koji tište hrvatski narod. Obiteljska stranka smatra da probleme treba rješavati sustavno te da je nužno posvetiti posebnu pozornost rješavanju statusa maloljetnih branitelja, koji nailaze na nepremostive birokratske prepreke te da Zakon treba regulirati i njihova prava. Smatramo da tijela državne vlasti trebaju odustati od svakog uznemiravanja branitelja, kao što je osporavanje vjerodostojnih javnih isprava bez zakonitog postupka, osporavanje statusa članova obitelji (prvenstveno udovicama) koji se događaju na način da upravna tijela tvrde da supruga nije član obitelji svog poginulog supruga, brisanja iz Registra hrvatskih branitelja pojedinih branitelja bez zakonom provedenog postupka, osporavanje prava vlasništva braniteljima koji imaju udjele u Fondu hrvatskih branitelja, rješavanje prava na opskrbninu, prednost pri zapošljavanju i niz drugih birokratskih prepreka koji se postavljaju pred branitelje i članove njihovih obitelji. Obiteljska stranka poziva cijeli hrvatski narod da poštuje žrtvu koju su dali hrvatski branitelji za hrvatsku slobodu. Na kraju ističemo da Zakon o aboliciji ne može biti prepreka da se aboliranim osobama onemogući obavljanje javnih dužnosti.   U Zagrebu 1. lipnja 2015.   Za Obiteljsku stranku Mate Knezović, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.