PRIOPĆENJE Udruge branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam"

04.04.2014. 08:24:57

PRIOPCENJE-Hrvatskih-braniteljia-ZASTITA-radno-sposobne-braniteljske-populacije-od-kontinuirane-ugroze_article

Udruga branitelja Domovinskog rata"Zagrebački velesajam"u potpunosti podržava inicijativu Zajednice udruga branitelja "Zagrebački holding"za osnivanje Saveza udruga branitelja radnika javnih poduzeća. ZAŠTITA radno sposobne braniteljske populacije od kontinuirane ugroze njihove egzistencije koja proizlazi iz nemarnog odnosa države prema njihovim stečenim pravima zahtijeva organiziran pristup braniteljskih udruga i braniteljskih sindikata u svrhu ostvarivanja zajedničkih braniteljskih a time i nacionalnih interesa.Radnici branitelji javnih poduzeća zabrinuti su za način i stanje restrukturiranja u javnim tvrtkama u pretežitom državnom vlasništvu, i spremni su zbog nastalih problema poduzeti sve raspoložive akcije s ciljem očuvanja proizvodnje i radnih mjesta. Stanje u tvrtkama HŽ Cargo, HŽ Putnički prijevoz, HEP, Petrokemija Kutina, Hrvatske šume, RIZ, Odašiljači su najsvježiji i najizravniji primjer kako završavaju radnici branitelji.Samo zajedništvom možemo ostvariti svoje ciljeva tj.pokretanjem hitnih mjera i akcija prema institucijama. Hrvatski branitelji radnici razumiju trenutak u kojem živimo i gospodarske okolnosti ali ne odobravamo omalovažavanje i ne poštivanje preuzetih obaveza. Osobito smo ogorčeni što poslodavce ne zanima je li netko branio i obranio hrvatsku državu, njih prije svega zanima profit, što veća zarada, a za to su spremni vidi se u više primjera, kada su bez ikakve milosti otpustiti i veliki broj ljudi bez kojih ne bi bilo ni hrvatske države, a kamoli uspješnih tvrtki. Ovo što tražimo nije privilegija, već pravo na rad, a ne na milostinju onih koji su bili prvi kad je trebalo. Predsjednik UBDR"Zagrebački velesajam" Željko Baća

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.