PRIOPĆENJE: VRKIĆU JESTE LI JOŠ UVIJEK GRADONAČELNIK “NEPOKORENOG GRADA”? GDJE SU UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA?

07.09.2014. 11:03:24

PRIOPĆENJE HSP - Podružnica „dr Ante Paradžik“ Osijek OBJAVLJUJEMO U CIJELOSTI VRKIĆU JESTE LI JOŠ UVIJEK GRADONAČELNIK “NEPOKORENOG GRADA”? Hrvatska stranka prava Podružnica Osijek zahvaljuje se svih osječanima koji su podržli akciju „Prazan grad“ i nisu u subotu otišli u centar Osijeka gledati „Sramotu NEPOKORENOG GRADA“. Onima koji su iz bilo kojih razloga ipak morali ići u centar zbog privatnih obveza izražavamo žaljenje što su morali svjedočiti još jednom sramoćenju braniteljskih svetinja grada Osijeka nošenih na čelu kolone srama. Prije par dana pozvali smo a pozivamo i danas sve Udruge pristekle iz Domovinskog rata da ovu pojavu žestoku osude, a ako smatraju da ovo ne zaslužuje reakciju onda ne vidimo svrhu njihova postojanja, jer granica je prijeđena. Posebno pozivamo Kordinaciju braniteljsko-stradalničkih udruga Osječko-baranjske županije da se izjasne o ovim događanjima s uporabom Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na logotipu tranaparenta koji se nalazio na čelu parade srama i sramoćenja. Od gradskih vlasti i gradonačelnika smo očekivali da će bar prosvjedovati protiv uporabe zaštićenog kulturnog dobra „NEPOKORENI GRAD“ jer poznato je da je 12.04. 2012. taj grafit proglašen kulturnim dobrom kao jedan od najpoznatijih urbanih spomenika Domovinskom ratu. Reakciju gradonačelnika i podupiruće koalicije u gradskom vijeću nismo dočekali. Pokazalo se još jednom da smo bili u pravu kada smo upozoravali na svu nepotrebnost ovoga događaja, bilo u društvenoj koristi (u ovom slučaju šteti), bilo u troškovima koje trebaju platiti grad i država (opet šteti).Kada se donose odluke bez sagledavanja cijela situacija onda nas i ne čudi da nam se grad Osijek i država nalaze u teškoj situaciji. A nalaze se u teškoj situaciji iz razloga jer ključne poluge i u gradu i u državi čine članovi jedne stranke koji umjesto da se bave boljitkom grada Osijeka i Republike Hrvatske oni se bave gay paradom. Stoga nas ni ne čudi da u Hrvatskoj već jedanaest kvartala imamo pad BDP-a kada se ministar gospodarstva, jednog od najbitnijih u Vladi RH umjesto hrvatskim gospodarstvom bavi organizacijom parade u Osijeku. Osječani su od gradonačelnika i ministra najvažnijeg resora u Vladi RH Vrdoljaka očekivali da u Osijek dovedu investicijsku cunami, da u Osijeku bude bolje i konačno krene proces oporavka i zapošljavanja. Povijest Osijeka pamtiti će ih samo po jednom događaju koji se nije ni trebao održati. Za kraj pitamo gradonačelnika smatra li se on još uvijek gradonačelnikom “NEPOKORENOG GRADA”? Hrvatska stranka prava Podružnica „dr Ante Paradžik“ Osijek Drago Marković, predsjednik Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.