Pronađeni ostaci generala Vlade Šantića?

29.01.2014. 17:44:22

Tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića, danas je na Grabežu iznad Bihaća, na lokalitetu "Mehana", pronašao plastično bure u kome se nalaze karbonizirani ostaci jedne žrtve, prenosi bhrt.ba. Istražni tim je na ovu lokaciju naveo zaštićeni svjedok, pa se pretpostavlja da pronađeni ostaci zaista pripadaju generalu Šantiću. U interesu istrage niko danas nije spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati da li su pretpostavke tačne. Podsjećamo, komandant HVO-a regije Bihać, generalbojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. marta 1995. godine, a posljednji put viđen je u pratnji pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH u Hotelu "Sedra" u Ostrošcu kod Cazina. Nakon toga je, prema tvrdnjama zaštićenih svjedoka ubijen. Prema izvještaju Federalne uprave policije upućenom Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću za ubistvo Šantića sumnjiči se sedam osoba, a prvoosumnjičeni je ratni komandant 502. Brigade Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić - Tigar. Zaštićeni svjedok se prvi obratio "Dnevnom avazu" i naš list je ekskluzivno prvi objavio informaciju o lokalitetu gdje bi moglo biti tijelo ubijenog Šantića, kao i fotografije mjesta na kojem je ubijeni general HVO-a i pronađen.

"Dnevni avaz" je prvi objavio informaciju i fotografiju lokaliteta "Mehana" gdje bi moglo biti tijelo ubijenog Šantića

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.