Propao i drugi krug mirenja Vlade i sindikata, Ribić: Dobili smo obećanje kojem se ne može vjerovati

01.06.2013. 22:05:04

Vlada se ne može obvezati na to da se precizno definira na koji način će se, kada se popravi gospodarska situacija u zemlji, koeficijenti povećati. Vlada ustraje i u tome da se sporazum potpiše sa svim sindikatima u državnim i javnim službama bez obzira na spor jer se ta prava tiču svih', rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Pokušaj mirenja Vlade i sindikata javnih i državnih službi nije uspio ni u današnjem krugu pregovora. Nakon četverosatnog sastanka održanog iza zatvorenih vrata predstavnici Vlade najavili su nastavak pregovora u ponedjeljak

Čelnik Matice sindikata Vilim Ribić naveo je kako traže 'precizne uvjete pod kojima će se vratiti onih tri posto plaće kad počne rasti BDP te precizno određenje da Vlada neće dalje smanjivati plaće', piše Tportal. Dodao je kako su do sada dobili samo obećanje kojemu se ne može vjerovati.

- Vlada se ne može obvezati na to da se precizno definira na koji način će se, kada se popravi gospodarska situacija u zemlji, koeficijenti povećati. Vlada ustraje i u tome da se sporazum potpiše sa svim sindikatima u državnim i javnim službama bez obzira na spor jer se ta prava tiču svih' - rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Sindikati su, Ako se ne prihvati njihov zahtjev za povratak nekih materijalnih prava sindikati zaprijetili štrajkom 5. lipnja koji bi mogao blokirati rad nekih institucija.

Ministar Mrsić izjavio je da se u tom slučaju neće uvesti radna obveza, ali da će se dogovoriti o poslovima koji se moraju obavljati.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.