PROSLAVA 25. OBLJETNICE KUMOVA

26.04.2019. 19:16:42

Svečanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici koju je predvodio vojni biskup msgr. Jure Bogdan, počelo je obilježavanje 25. godišnjice osnutka 81. gardijske bojne “Kumovi”. Na svetoj misi koncelebrirali su policijski kapelan Ozren Bizek i virovitički župnik fra Rozo Brkić. Za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, za sve one koji su stradali od posljedica Domovinskog rata, ali i za sve one koji se i danas bore za druge, kroz svoje obiteljsko, prijateljsko ili profesionalno djelovanje, molili su pripadnici Hrvatske vojske i MUP-a, braniteljskih udruga, roditelji stradalih branitelja i brojni drugi. Svetoj misi nazočili su, između ostalih, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, general Ante Gotovina kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, pripadnici 81. gardijske bojne na čelu s Renatom Romićem, prvim zapovjednikom “Kumova”, načelnici policijskih uprava, pripadnici HV-a… U nadahnutoj propovjedi vezanoj uz značaj Uskrsa i Isusovom ukazanju učenicima, da ih ohrabri nakon Kalvarije i svoje smrti na križu, msgr. Jure Bogdan zaželio je svima okupljenima jednako živu Kristovu blizinu. – Kada je čovjek otvoren Bogu, tada Bog daje snagu ljudima činiti mnoga čudesna, pa i neshvatljiva djela. Zato Vam želim da doživite Isusa kao što su ga doživjeli njegovi učenici, da Vam bude Onaj koji jest – Bog, Spasitelj i Otkupitelj i da vas štiti svojom blizinom i da osjetite promjenu koja u vašem životu tada nastaje – poručio je msgr. Jure Bogdan, naglasivši, u Uskrsnom tjednu, važnost svake nedjelje kao dana koji je čovjeku potreban za duhovnu izgradnju. Simbolično je naglasio kako Crkva nastaje u srcu svakog vjernika, ali se i urušava jednako tako te da je svatko pozvan u tom smislu dati svoj doprinos, uz Božju milost, poručio je vojni biskup msgr. Jure Bogdan.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.