Prosvjed branitelja se nakratko seli pred Imunološki

27.10.2014. 14:40:16

Osmog dana prosvjeda pred Ministarstvom branitelji ne odustaju, a idu i pred Imunološki zavod dati podršku radnicima u štrajku. U Sabor, poručuju, neće dok ne 'padnu' smjene ministra Matića i suradnika... Nakon inicijative predsjednika Ive Josipovića uslijedio je još jedan pokušaj dijaloga; jučer je branitelje u šatoru ispred Ministarstva posjetio i šef Sabora Josip Leko. Obećao je Leko hranu i pozvao na razgovor: 'Bez obzira kako ovdje zaključili, volio bih da u Saboru održimo okrugli stol. Ako to ne ide u prvom naletu, ići će u drugom, jer uvijek mora završiti u Saboru', pozvao je Leko. No branitelji su ustrajni tražeći smjene ministra Predraga Matića, njegova pomoćnika Bojana Glavaševića i zamjenice Vesne Nađ. Tek tada će u Sabor, ponavlja i danas za Media servis predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški. 'Predsjedniku Sabora jučer smo rekli da smo mi prvi pozvali na sastanak, okrugli stol sutra u 12 sati ovdje pred Ministarstvom. Jedino gdje još možemo razgovarati je Ministarstvo branitelja, ali tek nakon smjene ministra Matića, njegova pomoćnika i njegove zamjenice', poručuje Glogoški. Nakon što je jučer pozlilo nekolicini branitelja pred šatorom dežura Hitna pomoć. Poslijepodne će branitelji otići i pred Imunološki zavod te dati podršku štrajkašima. 'Idemo dati potporu jer smo usko povezani. Mi stradalnici Domovinskog rata najviše smo vezani uz zdravstvene probleme, a tu Imunološki ima svoj doprinos', zaključuje Glogoški. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.