PROSVJED :Gdje ste bili vi, dragi "podrumaši"?

08.03.2015. 09:18:47

Gdje ste bili vi, dragi "podrumaši"?

Nikako da se smire strasti oko prosvjeda hrvatskih branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu. Ministar branitelja i njegovi suradnici ne žele napustiti fotelje, iako to traži najmanje 90 posto onih koje ti ljudi, na čelu s Predragom Matićem, navodno predstavljaju. Ali, i tome će doći kraj, iako nikome, pa vjerojatno i ovom čovjeku, nije jasno kako će nakon mandata moći pogledati u oči ljudima koji su zbog njegove kameleonske politike cijelu zimu proveli pod šatorom, u kojem je bilo svega, pa čak i umiranja (Nevenka Topalušić), pokušaja suicida i da ne nabrajamo dalje.

Međutim, sve se više javljaju i "branitelji iz podruma" koji postavljaju pitanje: zbog čega hrvatski branitelji nisu prosvjedovali mnogo prije, kad su se primjerice nakon Oluje događale "najveće pljačke hrvatskog gospodarstva i kriminalne pretvorbe i privatizacije"?

Kao prvo, gdje ste tada bili vi koji postavljate ovakva i slična pitanja? Drugo, kako su se hrvatski branitelji mogli  bavi još i prosvjedima kad su ratovali, ili se vraćali s ratišta? Zar nije bilo dovoljno da su porazili srpskog i inog okupatora, izgubili živote, zdravlje, imovinu, a na kraju krajeva i stvorili hrvatsku državu...?

I to sve zbog vas koji postavljate ovakva pitanja, i koji ste i danas nalik na miševe (čim se upali svjetlo – nema vas!).

Stoga, dragi "podrumaši", ako ne želite pomoći ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, nemojte im ni odmagati!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.