Provokacija ili šala u NBA ligi?

05.04.2017. 16:41:37

Provokacija ili šala u NBA ligi? Navijač hrvatsku zastavu novinarki podmetnuo kao srpsku i uvjerio je kako je nadimak igrača ‘Četnik’! Televizijska novinarka na NBA utakmici između New Orleans Pelicansa i Denver Nuggetsa, za koje igra talentirani mladi srpski centar Nikola Jokić, napravila je pogrešku koja će ostati dugo upamćena. Naime, bez obzira na činjenicu da su Amerikanci skloni podcjenjivanju ‘malih’ zemalja ipak je dužnost novinara provjeriti stvari u koje nisu sigurni. Na utakmici dva navedena kluba na tribinama se pojavio navijač sa hrvatskom zastavom. Novinarka je bila uvjerena kako je riječ o Jokićevu navijači sa srpskom zastavom, a kad mu je prišla on je iskoristio njezino neznanje za jednu, neki će reći provokaciju, a drugi šalu. Na internetu još uvijek nije dostupna snimka razgovora, međutim, brojni Srbi koji su gledali utakmicu raspisali su se po forumima i društvenim mrežama o ovome navijaču. Navijač sa hrvatskom zastavom novinarki je rekao kako je to srpska zastava te je dodao kako je zastavu kupio putem interneta, kao i da je Jokićev nadimak u Srbiji ‘Četnik’. Odmah su krenule priče da se radi o Hrvatu koji je ovo napravio, te kao ‘dokaz’ navode da je prijatelj koji je sjedio s njegove desne strane nosi oko vrata lančić sa ”šahovnicom.” Denver je utakmicu dobio 134-131, a sjajni Jokić je zabio 21 koš uz 12 skokova.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.