Psihijatar uvrijedio branitelje komentarom na Facebooku pa podnio ostavku

16.12.2014. 17:24:20

Horvat je podijelio članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, a uz članak Horvat je napisao komentar: "domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam." Dugogodišnji voditelj Odsjeka za psihijatriju varaždinske Opće bolnice, mr. sc. Nenad Horvat, podnio je ostavku zbog objave na Facebooku kojom je uvrijedio branitelje, posebno invalide Domovinskog rata. Naime, Horvat je na svom Facebook profilu podijelio članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, a uz članak Horvat je napisao komentar: "domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam." "To je bila neumjesno i neukusno od mene" Time je Horvat izazvao ogorčenje braniteljskih udruga i branitelja koji su se kako doznajemo obratili varaždinskoj Općoj bolnici i tražili njegovu smjenu. Cijeli slučaj zaključen je njegovom ostavkom. - Iskreno mi je žao i ispričavam se svima koje sam uvrijedio. To je bila neumjesno i neukusno od mene i snosit ću sve posljedice - kazao nam je Nenad Horvat kojeg smo pitali hoće li ovaj slučaj utjecati na njegovu poziciju stalnog sudskog vještaka na Županijskom sudu u Varaždinu. - Ne znam ništa o tome reći niti na to mogu utjecati. Mogu samo ponoviti da sam spreman snositi sve konzekvence - kratak je bio Horvat, koji je i sam postao žrtva vrlo teških uvreda na jednom portalu, koji je poznat po širenju uvredljivih i fašistoidnih sadržaja, a čije je izvještavanje nedavno osudilo i Hrvatsko novinarsko društvo. Inače, vezano za ovaj slučaj, u varaždinskoj je Općoj bolnici sazvana i izvanredna konferencija za medije na kojoj je sanacijski upravitelj bolnice Mladen Smoljanec kazao kako nikada do sada nije bilo pritužbi na rad Nenada Horvata, no kako je "javna riječ, javna riječ i ne može se povući". Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.