Pulska Zračna luka: spomen-ploča poginulima u razminiravanju 1991.

28.06.2013. 20:24:51

Kod glavnoga križa na gradskome groblju u Puli zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ danas je svečano otkrila spomen-ploču pirotehničarima koji su 1991. poginuli pri razminiravanju Zračne luke u Puli. Pošto je Hrvatska vojska od tadašnje JNA preuzela pulsku Zračnu luku, pri razminiravanju zrakoplovne baze 10. studenoga 1991. u eksploziji nagaznih mina poginula su četvorica pirotehničara: bojnik Marijan Vinković i časnički namjesnik Dušan Belušić te pripadnici specijalne jedinice policije Vicalj Marjanović i Stevo Grbić. Postavljanjem spomen-ploče ministarstva branitelja i unutarnjih poslova, Istarska županije i grad Pula željeli su ostaviti trajni podsjetnik na nesebičnu žrtvu hrabrih pirotehničara za Domovinu. Osim obitelji poginulih pirotehničara, vijence su ispred spomen-ploče položili predstavnici Ministarstva branitelja i istarske Policijske uprave s njezinim načelnikom Dragutinom Cestarom na čelu, predstavnici Istarske županije, grada Pule i udruga te njihovi prijatelji i suborci. Nakon paljenja svijeća i minute šutnje za poginule, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ podsjetila je nazočne na tragediju koja se dogodila prije gotovo 22 godine, kada su četvorica pirotehničara svojom žrtvom mnogima spasila život. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.