Pupovac i njegovi nisu u Saboru gledali potresni film o silovanjima

20.05.2015. 14:20:33

Prije početka zasjedanja, u sabornici je prikazan dokumentarni film "Sunčica" redatelja i producenta Nikole Kneza, o potresnim svjedočenjima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu Hrvatski sabor raspravlja o konačnom prijedlogu Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu, po kojem će žrtve silovanja u Domovinskom ratu imati pravo na jednokratnu novčanu naknadu, te trajnu i mjesečnu naknadu za pretrpljeno stradanje i patnju. Prije početka zasjedanja, u sabornici je prikazan dokumentarni film "Sunčica" redatelja i producenta Nikole Kneza, o potresnim svjedočenjima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu. Dokumentarni film sadrži iskaze zatočenih žena nad kojima je izvršen ratni zločin silovanje, prešućen, neprocesuiran. Zločin koji se dogodio kao dio ratne strategije agresije Srbije i JNA na Hrvatsku. Žrtve se dvadeset godina nose s posljedicama ratnog stradanja, a zločinci oslobođeni odgovornosti žive i tu među nama. Država nije vrednovala tu tragediju, a više od 10 tisuća osoba je silovano u srbijanskoj agresiji. Malo je pravomoćno osuđenih za taj ratni zločin. No, zanimljivo je da predstavnici srpske manjine u Saboru nisu nazočili jutrošnjoj projekciji filma. Pitali smo Milorada Pupovca koji je razlog toga, na što nam je on kratko odgovorio da je "na putu od bolnice prema Saboru", a na pitanje zašto drugi nisu došli rekao je: "Čuli ste sve što sam vam rekao".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.