PUPOVAC ‘JEFTINIM TEATROM’ RAZBJESNIO OPORBU: ‘Ili je podrška ili nije, ali neka je HDZ zadovoljan! Naravno da smo svi ovo očekivali’

20.10.2021. 11:00:00

Sabor je danas sa 77 glasova “za” i 55 “protiv” izglasao novog ravnatelja Hrvatske radio televizije. Riječ o kandidatu HDZ-a, Robertu Švebu, čijem se imenovanju žestoko protivila oporba.

Prošloga tjedna se nagađalo hoće li HDZ skupiti potreban broj ruku kako bi prošao prijedlog njihova kandidata.

Tako je odluka bila u rukama koalicijskih partnera, ali i manjinaca. 

Pupovac “uvjetno” na strani HDZ-a

Milorad Pupovac je rekao prošloga tjedna u ime kluba SDSS-a da HRT propada te da Klub SDSS-a nije donio odluku kako će glasati.

Naglasio je kako je nužno potrebna obrana HRT-a, ali sumnja da je ona uopće moguća. Istaknuo je da neće govoriti o cenzuri, jer HRT, kao javni servis, propada.

“Ne propada jer nema financije za rad, nego zato što se tim novcem, neovisno o politici, ne proizvodi program, ni filmski, niti znanstveni, niti dokumentarni, niti informativni”, rekao je Pupovac.

Danas je pak ustvrdio kako će Klub SDSS-a dati “uvjetnu podršku” Švebu.

“Očekujemo da se strukture koje de facto upravljaju HRT-om promjene. Očekujemo da se HRT počne profesionalizirati i modernizirati. Povjerenje dajemo do prvog izvještajnog roka. Dat ćemo mu priliku i vrijeme da to uradi”, rekao je Pupovac. 

“Ili je podrška ili nije”

Naravno, njegova “uvjetna” podrška HDZ-u ponovo je naišla na kritike oporbe koja nije iznenađena njegovim potezom.

SDP-ova Mirela Ahmetović je rekla kako je mogao biti i suzdržan.

“Tresla se brda, rodio se miš! Kolega Pupovac jučer je iznenadio i HDZ sa stavom da ne zna kako će glasati za novog ravnatelja HRT-a. Danas je ravnatelju HRT-a dao “uvjetnu” podršku. Ili je podrška ili nije podrška. Eventualno postoji “suzdržan”. Ali neka je HDZ zadovoljan”, napisala je na svome Twitteru.

Ostala bez večere

Razočarana odlukom SDSS-a je i Mostova zastupnika Marija Selak Raspudić jer ju je suprug, Nino Raspudić, obećao odvesti na večeru “ako Pupovac ne podrži HDZ”.

“Mogu reći da će me to koštati jednog slanca, a da mi suprug zbog toga neće platiti večeru. Dakle, naravno da smo nažalost ovo svi očekivali, premda sam uvijek ostavljala mogućnost da me se i iznenadi. Taj jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan niti studenata prve godine glume, štoviše niti jednog amaterskog udruženja. Premda je ishod bio očekivan, smatram krajnje neukusnim na takav način poigravati se s ozbiljnim oporbenim inicijativama, ali i s očekivanjima hrvatskih građana”, rekla je Selak Raspudić 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.