Pupovac: ‘Naći ćemo način kako iskazati poštovanje svim vukovarskim žrtvama’

15.11.2020. 16:43:00

Predstavnici SDSS-a još uvijek nisu odlučili hoće li u srijedu prisustvovati vukovarskoj Koloni sjećanja. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac za N1 je kazao da o odlasku na Danu sjećanja tek trebaju odlučiti.

“Mnogo je nepoznanica oko ovogodišnje komemoracije. Pandemijskih i drugih. Ali jedno je kod nas znano, naći ćemo načina da iskažemo poštovanje prema svim vukovarskim žrtvama i žrtvama Škabrnje”, rekao je Pupovac.

Podsjetimo, Pupovac je prošle godine u Vukovar došao dan ranije jer ga je, između ostalog, danima ranije kritizirao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Tom prilikom je u Dunav položio vijenac za Srbe koji su ubijeni uoči početka izbijanja oružanih sukoba, ali i za ranjene zaposlenike vukovarske bolnice koji su zarobljeni i ubijeni na Ovčari. Uz to, delegacija SNV-a je u crkvi Sv. Nikolaja zapalila svijeće za sve koji su stradali u Vukovaru.

U novoj vladi Andreja Plenkovića nacionalne manjine dobile su i mjesto potpredsjednika Vlade koji je izabran iz redova SDSS-a. Tako je Boris Milošević bio i prvi politički predstavnik hrvatskih Srba koji je prisustvovao obilježavanju Oluje, što je naišlo na pozitivne kritike.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Zlatko Govedić/Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.