PUPOVAC U SRBIJI KOD BRATIMIJE ŽESTOKO KRITIZIRAO GRLIĆA-RADMANA JER JE U AUSTRIJI APELIRAO DA SE VRATI GRB NA BLEIBURG

02.08.2022. 14:02:00

Milorad Pupovac dao je intervju za srbijansku Politiku. Na novinarsko pitanje kakav mu osećaj izaziva poziv ministra Grlić-Radmana austrijskom kolegi da se vrati grb s prvim bijelim poljem na spomen-obilježje u Bleiburgu, Pupovac je rekao: 

U srijedu smo imali obilježavanje ustanka naroda Hrvatske u Srbu, podignutog 27. srpnja 1941, i mi nikakvog razumijevanja za ustaška znamenja ili za sentimente prema ustaškim znamenjima nemamo niti ih možemo imati. Poštujemo hrvatsku državu, ali nikakvog poštovanja ne možemo imati prema zločinačkoj državi NDH, koja je jedino za cilj imala uništenje srpskog, židovskog i romskog naroda. Svi oni koji se trude oko toga da za takva znamenja negdje dobiju razumijevanje – bilo ustaški pozdrav „Za dom spremni”, bilo zastava s bijelim poljem, čine povijesnu grešku prema hrvatskom narodu i snažno produbljuju jaz između Hrvata i Srba.

- "Poštujemo hrvatsku državu", pa Pupi hrvatski si državljanin, saborski zastupnik, pa po Usatvu i Zakonu, to moraš raditi. A što i radiš u Beogradu? Proslava Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja, te obilježavanje VRO "OULJA 95" je u Kninu, a ne u Beogradu ili tamo negdje u Lici. Samo daješ do znanja da ne poštuješ hrvatsku državu.

Izvor: Hrvatski glasnik

Izvorni autor: Ante R./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.