Pusić po svom: Publika je na inauguraciji predsjednice bila sramotna i primitivna!

16.02.2015. 11:50:33

Za Pusić je reakcija publike na spominjanje i zasluge bivših predsjednika Josipovića i Mesića bila nadasve sramotna. Svoj pogled na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović kao i svoje mišljenje o odnosima sa Srbijom i položaju manjina u Hrvatskoj iznijela je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Za Pusić je reakcija publike na spominjanje i zasluge bivših predsjednika Josipovića i Mesića bila nadasve sramotna. "To mi je zvučalo sramotno i primitivno. S nekim se možete slagati ili ne, ali institucije imaju svoje značenje. No, ovakvo ponašanje nije bilo primjereno. Mnogi od nas koji smo tamo sjedili nismo glasali za Kolindu Grabar Kitarović. Ni ja nisam glasala za nju, ali sam tamo bila i pljeskala sam na stvari s kojima se slažem, a šutjela sam na stvari s kojima se ne slažem. Njezinu funkciju poštujem, iako se politički ne slažemo", rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova za N1. ''Što se tiče položaja manjina, trebamo poboljšavati situaciju svatko u svojoj zemlji. Mi još moramo voditi računa o strašnom slučaju pojave Branimira Glavaša koji je na strašan način probudio duhove prošlosti. O tome sam pričala i s Aleksandrom Vučićem, ali to je isključivo naš problem i nešto radi čega se moramo sramiti. To je problem koji se trebao riješiti'', navela je Pusić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.