PUSTIT ĆE TE SUZU: Tamburica na prvoj liniji fronte

27.02.2017. 08:50:13

PUSTIT ĆE TE SUZU: Tamburica na prvoj liniji fronte, nepokolebljivi slavonci svirali u razrušenom Starom Grabovcu 91′ 1991. godine borbe za Stari Grabovac, a samim time i Novsku, dosegle su vrhunac. Neprijatelj je pokušavao zauzeti selo tenkovsko – pješačkim prodorima, no u cijelodnevnoj bitci snage HV-a predvođene 1.bojnom 1.A Brigade “Tigrova” uspjevaju zaustaviti neprijatelja.Od tog trenutka neprijatelj više nikada nije ozbiljnije ugrozio Stari Grabovac, a svoj bijes zbog neuspjeha u zauzimanju sela iskalio je stotinama granata nakon kojih niti jedna kuća u Starom Grabovcu nije ostala čitava. Obranom ovog pitomog slavonskog sela obranjena je Novska, a Novskom i Zagreb. Zanimljiva je činjenica kako je u ove dane ’91. Stari Grabovac branio i Ante Gotovina! Osim herojske obrane, Stari Grabovci su poznati i po tamburašima koji su na prvoj liniji fronte hrabro svirali tamburicu u polu razrušenom selu. Nema Hrvata kojega ovaj video neće dirnuti a do sada ga je pogledalo preko 400 000 puta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.