RADNIČKA FRONTA: ‘Nećemo se osvrtati na provokacije, BRANITELJI: ‘O čem vi pričate?’

10.02.2017. 18:48:35

SVE ZBOG VOJNOG ROKA... Ne razumijem čemu ovakve bombastične najave i upozorenja kako će "branitelji provocirati i raditi nered". Mi samo dolazimo podržati ideju uvođenja obaveznog vojnog roka, a ne prijetiti onima koji misle drugačije. Zar mediji žele isprovocirati sukobe?- pita se za naš portal Šeki. “Naš će prosvjed biti nenasilnog i mirnog karaktera – pozivamo sve da dođu i izraze protivljenje nepotrebnoj i štetnoj militarizaciji te da se ne osvrću na bilo kakve pokušaje provokacije s paralelnog proratnog kontraskupa potpore vlastima koji će se možda održati nešto dalje, a zbog kojeg je, bizarno i za policiju sramotno, bilo ugroženo i legalno održavanje našeg antiratnog prosvjeda”, objavila je Radnička fronta dan uoči prosvjeda protiv obaveznog vojnog roka. No, gotovo u isto vrijeme i na gotovo istom mjestu, mirnu će podršku uvođenju obaveznog vojnog roka dati prosvjednici vođeni Udrugom hrvatskih branitelja (UHB) i njenim predsjednikom Draženom Šemovčan – Šekijem kojeg jako ljuti prezentiranje njihove inicijative po medijima: – Ne razumijem čemu ovakve bombastične najave i upozorenja kako će “branitelji provocirati i raditi nered”. Mi samo dolazimo podržati ideju uvođenja obaveznog vojnog roka, a ne prijetiti onima koji misle drugačije. Zar mediji žele isprovocirati sukobe?- pita se za naš portal Šeki. “Ovaj prosvjed tiče se ne samo mladih koje će uvođenje vojnoga roka direktno zahvatiti, nego i njihovih roditelja, rodbine, prijatelja, susjeda i sugrađana, no također i čitavog društva jer svi mi trpimo posljedice atmosfere militarizacije kojom se, kako bi sve ostalo isto, pokušavaju “riješiti” dugotrajne ekonomske patologije kao što su velika nezaposlenost (još više izražena kod mladih), masovno iseljavanje iz zemlje, sve veće siromaštvo i nejednakost, kršenje radničkih prava itd”, objasnila je svoje motive Radnička Fronta. Podsjetimo,  sutra u 11.30 sati na Trgu kralja Petra Krešimira IV kreće skup podrške toj ideji, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja, a u 12 sati počinje prosvjed protiv militarizacije u organizaciji Radničke fronte.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.