RASPISAN NATJEČAJ Braniteljima se dijeli 13 stanova

07.12.2018. 12:37:37

Uprava za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije raspisuje javni oglas za ostvarivanje prava na stan za ratne vojne invalide HVO-a općine Livno koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Pravo sudjelovanja na javnom oglasu imaju ratni vojni invalidi HVO-a općine Livno koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a koji su sudjelovali u obrani Hercegbosanske županije i imaju prijavljeno prebivalište na području općine Livno, neprekidno najmanje pet godina prije stupanja na snagu Zakona o dopunskim pravima branitelja. Javni oglas ostaje otvoren 30 dana od dana objave u Narodnim novinama Hercegbosanske županije, a prijave na oglas mogu se dostaviti neposredno na protokol Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a u zajedničku pisarnicu Skupštine HBŽ-a. Kako je za Večernji list rekao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, ovo predstavlja završetak projekta koji se godinama provodio, a koji je konačno završila aktualna županijska Vlada. – Oko 16 godina gradila se ova zgrada i njezin završetak bio je prioritet ove Vlade. Mi smo naredili da se projekt završi, što je i učinjeno prošle godine, ali nismo imali pravilnik na temelju kojega bi stanovi bili dodijeljeni. Udrugama smo prepustili da načine pravilnik, što su one i učinile, i sada idemo u podjelu ostatka stanova – rekao nam je Jozić. On je dodao kako će biti podijeljeno 13 stanova ratnim stradalnicima i kako će na ovaj način ljudi trajno riješiti svoje stambene probleme. – Ranije sam rekao kako će županijske vlasti nastaviti raditi na sličnim projektima i očekujem da će branitelji i dalje biti u vrhu prioriteta vlasti u HBŽ-u. Ova Vlada ostvarila je odličnu suradnju s braniteljskim udrugama, tražimo načine da ova populacija dobije još veća prava i nadam se kako će se u budućnosti suradnja nastaviti u istom smjeru – zaključio je Jozić. Oni koji se odluče prijaviti na ovaj natječaj ne smiju imati u vlasništvu kuću ili stan, ne smiju biti vlasnici građevinskog zemljišta, a isto vrijedi i za užu rodbinu osobe koja se prijavljuje na ovaj natječaj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.