RATNI INVALID ZAVRŠIO NA HITNOJ

14.01.2015. 09:08:53

RATNI INVALID ZAVRŠIO NA HITNOJ - Pauk mu digao auto zbog zabrane parkiranja, a znaka zabrane nigdje nema! Ratni vojni invalid Mladen Strenja ostao je neugodno iznenađen kad je u ponedjeljak oko podneva na Liburnskoj obali kod mosta gdje se izvode radovi na izgradnji crpne postaje gradske kanalizacije zatekao svoju škodu "u lisicama" Obala i lučica. Iako je uredno parkirao na mjesto označeno za invalide, automobil mu je pola sata kasnije osvanuo zavezan da bi ubrzo bio odnesen na odlagalište vozila Obala i lučica na Ravnicama. Mladen Strenja se zbog toga toliko uzrujao da mu je pozlilo zbog čega je morala intervenirati hitna pomoć. Nakon pružene liječničke pomoći Strenja je u poslijepodnevnim satima pušten kući. - Zašto nam to rade? Znam da je tu gradilište, ali kad sam ja parkirao nije bilo nikakve plave trake za zabranu parkiranja. Prije nekoliko dana isto mi se dogodilo, parkirao sam na mjestu za invalide i zaradio prekršajnu kaznu od 500 kuna, ali ni tada nije bilo znaka zabrane parkiranja. Dodatno me razljutilo što su na tom mjestu za invalide još uvijek parkirani nečiji osobni automobili, ali njih nitko nije dirao - požalio se Strenja pokazujući nam braniteljsku i invalidsku iskaznicu. - Imam rak prostate i rak pluća, 120-postotni sam invalid. Dnevno pijem deset tableta, ali jutros nisam sve uzeo sa sobom jer se nisam mislio toliko zadržati u gradu. Kad sam vidio da mi opet odvoze auto, pozlilo mi je. Ovo je stvarno prešlo sve granice i sad još moram platiti 800 kuna kazni. Ali nije stvar u novcu, niti u propisima, ja ih poštujem, nego u tome što nikakve oznake zabrane parkiranja nije bilo, u što ste se i vi mogli uvjeriti. Ja sam to i rekao onima na gradilištu i u Obali i lučicama, a oni mi odgovaraju da napišem žalbu! Kome?! Zašto?! Zato što sam u pravu?! Pa ovo je stvarno prešlo sve granice... - ogorčen je Strenja. Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan rekao nam je da je policija oko podneva dobila dojavu s gradilišta na Liburnskoj obali da jedno vozilo ometa radove. Policija je izašla na teren i vlasniku škode Mladenu Strenji odrezala prekšajnu kaznu od 500 kuna radi postupanja suprotno znaku zabrane. Naime, u zoni radova, nije dozvoljeno nikakvo parkiranje. Isto su nam potvrdili iz Obala i lučica gdje su dojavu o protupropisno parkiranom vozilu dobili od izvođača radova na gradilištu. - Mi smo reagirali po dojavi i premjestili vozilo na naše odlagalište, što iznosi 300 kuna - kažu u Obalama i lučicama. Međutim, ni u policiji ni u Obalama i lučicama nitko nije htio komentirati činjenicu da na spornom parkiralištu nema vidljive oznake zabrane parkiranja te da druga auta nisu uklonjena iako se nalaze u zoni radova, što se vidi i na našim fotografijama. strenja1-120115   strenja2-120115 Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.