Razriješen Križić; Medved: Napravio je propust u najboljoj namjeri

17.01.2019. 16:50:35

  Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića na osobni zahtjev, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je prokomentirao da je Križić napravio propust u najboljoj namjeri. Križić je razriješen nakon što je Telegram objavio njegove SMS poruke u kojima on 49-godišnjem hrvatskom branitelju Mariju Vrbaniću, koji ga moli da mu riješi stambeno pitanje, sugerira da "provali u stan, a mi ćemo zažmiriti". Telegram je objavio članak u kojem se kaže da im je Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu i tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem, a u nekoliko navrata i sa samim ministrom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju. Tvrdio je i kako je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da "malo okrene glavu" i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova. "Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor - stambeni i pravni poslovi", kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade. Naglasio je kako je njegova najava, smjernice i rad ministarstva usmjeren tome da bude dostupan ljudima, a posebno prepoznavanju onih ranjivih skupina. "U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, kolega Križić u korespondenciji s tom strankom napravio je propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan i odgovoran čin, stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas donijela odluku o razrješenju s te dužnosti", kazao je Medved.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.