Reakcije iz Mosta na prepiske ministrice Dalić: “Težak udarac, cijela vlada mora otići”

09.05.2018. 15:21:11

Nakon što su objavljeni mailovi potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martine Dalić koje je razmjenivala s vlasnicima i direktorima brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda koji su sudjelovali u pripremi lex Agrokora zaredali su zahtjevi za ostavkama Dalić, a neki traže i ostavku i Plenkovića, te krivični progon. Čelnik Mosta Božo Petrov smatra da zbog ovoga treba otići cijela Vlada. “Prvenstveno moram reći da ono što je izašlo na Indexu govori o onome što je Most tvrdio cijelo vrijeme, da je sve vodila Martina Dalić sa ljudima o svog povjerenja. Kako je došlo do kreiranja ovog tima, treba pitati Martinu Dalić. Što se tiče vjerodostojnosti izjava iz Vlade, ista je ta vlada i njihovi ministri prije pola godine Povjerenstvu za sukob interesa iznosila jednu verziju da bi ministar financija nedavno pobio sam sebe”, rekao je Petrov. Njegov stranački kolega Nikola Grmoja zatražio je stanku od 30 minuta da bi u Klubu zastupnika Mosta, ali i u svim drugim klubovima zastupnika, kako je rekao, mogli analizirati podatke objavljene u medijima vezano uz potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić i pripremu lex Agrokora. “To je težak udarac premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi”, prokomentirao je Grmoja. Grmoja je prvi koji je zatražio stanku, a nakon njega su to uradili još i drugi zastupnici u ime svojih klubova – nakon njega je u ime Živog zida stanku zatražio Branimir Bunjac, potom su to učinili i Krešo Beljak u ime HSS-a, te SDP-ov Gordan Maras.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.