RECITE ZBOGOM SUNČANOM VREMENU! UŽIVANCIJA PRESTAJE: Stiže prava zima! Ništa više neće podsjećati na ljeto!

18.10.2021. 11:00:00

Nakon stabilnog i sunčanog prvog dijela tjedna tijekom kojeg će temperatura zraka rasti, sredinom tjedna čeka nas promjena vrijeme. Kako će tjedan odmicati kraju, temperature će biti niže, a od od četvrtka je moguća i kiša.

Treba reći kako će temperature do petka potencijalno dosegnuti i 20 °C

U prometu je početkom tjedna nužan oprez zbog česte magle, po nekim nizinama i dugotrajnije, a valja upozoriti kako je magla moguća i mjestimice na Jadranu. Od srijede će je onemogućavati jačanje jugozapadnjaka, na Jadranu i juga. 

Magla svuda oko nas

Danas nema promjene. Čeka nas sunčano vrijeme s jutarnjom maglom. Bit će je više u Posavini i Podunavlju.

Danju ipak malo svježije bit će u gorju, gdje će također po kotlinama, ponajprije Like, dan početi maglom. Ugodno toplo bit će na sjevernom Jadranu gdje će uz pretežno sunčano vrijeme te slab do umjeren vjetar najviša dnevna temperatura biti oko prosječne za doba godine. 

Oblaka će biti tek u Dalmaciji, uglavnom visokih, a mjestimice će biti vjetra. Jugozapadnjak na otvorenom moru.

Od srijede promjenjivo

“Na kopnu će utorak i srijeda, a u dosta predjela i četvrtak biti uglavnom suhi. Jutra će obilježavati magla, u utorak i dugotrajnija, a u srijedu će je biti uglavnom na istoku unutrašnjosti jer će na zapadu puhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. A bit će i toplije. Četvrtak svakako oblačniji u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Ugodno toplo bit će i idućih dana na Jadranu, a pretežno sunčano vrijeme potrajat će do srijede. Tada će već više oblaka uz slabo jugo biti na širem riječkom području, a s njegovim jačanjem oblaci će se u četvrtak nakupljati duž cijele obale pa će ponegdje pasti i malo kiše, posebice oko Rijeke.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.